Nieuws

'Ik wil er voor hen zijn', Marcouch bezoekt grootouders na flatdrama

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft donderdag een bezoek gebracht aan de (groot)ouders van het gezin dat in de nieuwjaarsnacht opgesloten raakte in een lift, terwijl er brand woedde in de flat. De vader (39) en zijn zoontje van 4 overleefden dit niet. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft donderdag een bezoek gebracht aan de (groot)ouders van het gezin dat in de nieuwjaarsnacht opgesloten raakte in een lift, terwijl er brand woedde in de flat. De vader (39) en zijn zoontje van 4 overleefden dit niet.
'Ik wil er gewoon zijn voor deze mensen en voor de andere bewoners van de flat', sprak Marcouch. 'We moeten voor ze zorgen en ze de ruimte geven om dit niet te beschrijven drama te verwerken.'
De fatale brand woedde aan het Gelderseplein in Arnhem. De vier gezinsleden waren met oud en nieuw op bezoek geweest bij opa en oma die in de flat wonen. De moeder (36) en een 8-jarige dochter liggen nog in het ziekenhuis, maar zijn buiten levensgevaar.

Ook contact met ouders verdachten

Marcouch spreekt ook met de ouders van de twee jongens van 12 en 13, die verdacht worden van het veroorzaken van de brand. Uit onderzoek blijkt dat er vuurwerk op een bankstel in de portiek van de flat is gelegd. Vrijdag beslist de rechter-commissaris of de kinderen nog langer vast blijven zitten.
De jongens en hun ouders wonen eveneens in de flat. 'Ook die ouders moeten we steunen', aldus Marcouch. De burgemeester heeft contact met hulpverleners, de woningcorporatie en de scholen van alle betrokken kinderen.
'Alles is erop gericht dat iedereen zo snel mogelijk zijn gewone leven weer kan hervatten, voor zover dat mogelijk is.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!