Christel zit opgesloten in flat na fatale brand: 'Ik kan niet meer beneden komen'

ARNHEM - Na de flatbrand aan het Gelderseplein in Arnhem zitten een aantal bewoners vast op hun etage, omdat ze afhankelijk zijn van de lift. Die is namelijk verwoest tijdens de brand en een noodlift is er nog niet. 'We kunnen niet meer beneden komen.'

'Ik kan de deur nu niet uit, want we kunnen niet beneden komen', vertelt flatbewoonster Christel Krotwaar. Ze is niet meer zo goed te been en is daarom afhankelijk van een rollator. 'Ik kan niet van de vijfde etage naar beneden komen. Daarvoor heb ik altijd de lift nodig.'

De flat had één ingang, met een trap en een lift. Die zijn beide na de brand niet bruikbaar. Bij de flat is op nieuwjaarsdag al een noodtrap geplaatst en Vivare is deze donderdag ook begonnen met de installatie van een noodlift.

Te veel trappen

Christel moet nu vijf trappen af. 'Als het er een was, dan lukte het me misschien nog wel', gaat Krotwaar verder. 'Maar nu gaat dat dus totaal niet.'

Sinds oudjaarsdag is zij niet meer buiten geweest. 'Alleen bij de brievenbus.' Vivare heeft haar laten weten dat uiterlijk komend weekend de noodlift moet werken. De huishoudelijke hulp van Christel heeft boodschappen gedaan zodat ze tot zondag niet naar buiten hoeft.

De tekst gaat verder onder de video:

'Ik mis belangrijke info'

Bewoners die minder goed ter been zijn, eisen meer informatie van Vivare over de stand van zaken, omdat ze niet langer in hun woning opgesloten willen zitten.

'Er is bij de bijeenkomst met de woningcorporatie wel een hoop besproken, maar we hebben de slachtofferlijn bijvoorbeeld niet meegekregen. Ik mis nu echt belangrijke info', klaagt Christel.

Twee bewoners van de flat hebben een andere woning toegewezen gekregen. Zij kunnen om medische redenen niet in de flat aan het Gelderseplein wonen, zolang daar een noodtrap en een noodlift in gebruik zijn.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: