Nieuws

Enorme schade in Arnhemse flat na fatale brand

De verwoesting in de Arnhemse flat waar tijdens de jaarwisseling een fatale brand woedde, is enorm. Dat laten videobeelden uit de hal en het trappenhuis zien. De muren zijn geblakerd, glas is gesprongen en overal ligt as en roet. © Brigitte
ARNHEM - De verwoesting in de Arnhemse flat waar tijdens de jaarwisseling een fatale brand woedde, is enorm. Dat laten videobeelden uit de hal en het trappenhuis zien. De muren zijn geblakerd, glas is gesprongen en overal ligt as en roet.
Door de brand kwamen een 39-jarige man en zijn 4-jarige zoontje om het leven. De 36-jarige moeder en en 8-jarige dochter liggen in gewond in het ziekenhuis. Zij zaten vast in een lift die door de brand stil kwam te hangen. De rookontwikkeling werd de slachtoffers vrijwel zeker fataal. De beelden tonen aan het vuur flink tekeer is gegaan en de schade aanzienlijk is.
De beelden vanuit de flat:
Enorme schade in Arnhemse flat na fatale brand

Onderzoek naar oorzaak

Het vuur ontstond volgens bewoners toen een achtergelaten bankstel in de centrale hal vlam vatte, mogelijk door vuurwerk of brandstichting. De politie onderzoekt de oorzaak en heeft twee tieners van 12 en 13 jaar oud aangehouden. Zij zitten nog steeds vast, meldt de politie.
De hal, het trappenhuis en de lift van de flat aan het Gelderseplein zijn voorlopig onbruikbaar. Dat is een groot probleem voor bewoners, want zij kunnen hun gebouw niet in en uit.
Woningcorporatie Vivare begint donderdag met de bouw van een noodlift aan de buitenkant van de flat, nadat op nieuwsjaarsdag al een noodtrap werd geïnstalleerd.     
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!