Marcouch: 'Flatbrand ook vreselijk voor ouders jonge verdachten'

ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem is geschokt door de flatbrand die rond de jaarwisseling woedde in zijn stad. Daarbij kwamen een vader van 39 jaar en zijn zoontje van 4 jaar om het leven. 'Het drama is onmenselijk groot voor de slachtoffers en hun nabestaanden', zegt Marcouch. 'En uiteraard heeft het ook grote impact op de bewoners van de flat.'

Het is belangrijk dat de politie vorderingen heeft gemaakt in het onderzoek, stelt de burgervader. De verdachten die zijn aangehouden worden volgens hem verdacht van brandstichting. 'Onderzoek moet uitwijzen wat zich daar precies heeft afgespeeld.' Ook voor de ouders van 'deze koters' is het vreselijk, volgens Marcouch. De verdachten zijn jongens van 12 en 13 jaar.

Zie ook: Pubers opgepakt voor fatale flatbrand die door vuurwerk ontstond

Situatie moeder en dochter verbetert

'Voor nu gaat de aandacht uit naar het medeleven voor de slachtoffers en hun families', zegt de Arnhemse burgemeester. De situatie van de moeder en dochter in het ziekenhuis gaat volgens Marcouch 'naar omstandigheden de positieve kant op'.

Zie ook: Vader en zoontje omgekomen bij flatbrand in Arnhem

Bijeenkomst bewoners

Later op de dag bezocht de burgemeester een bijeenkomst met de bewoners van de flat. 'Ik denk dat het belangrijk is dat we met elkaar een moment hebben om bij dit drama stil te staan', zegt hij. Ook woningcorporatie Vivare en de politie waren daarbij aanwezig.

Honderd procent garanties op veiligheid kun je nooit geven, stelt Marcouch. 'Het blijft belangrijk dat iedereen alert is, en dat we mensen zoveel mogelijk weerhouden van dit soort handelen. Want blijkbaar zijn daar jongens bezig geweest met vuurwerk.'

Zie ook:

 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: