Woningstichting onderzoekt nooduitgangen na fatale flatbrand

ARNHEM - Woningstichting Vivare gaat onderzoek doen naar de veiligheid van de flat aan het Gelderseplein in Arnhem, waar in de nacht van dinsdag op woensdag brand woedde. Bij de brand, die vermoedelijk door vuurwerk ontstond, kwamen een vader (39) en zijn zoontje (4) om het leven.

De brand was in de hal, lift en het trappenhuis van de portiekflat. De moeder (36) en dochter (8) van het Arnhemse gezin raakten zwaargewond. Zij liggen in het ziekenhuis. De vier waren op bezoek in de flat toen de brand uitbrak.

Meerdere flatbewoners zijn geëvacueerd door de brandweer. Een deel van de bewoners is in de flat gebleven. De lift en de trap kunnen niet gebruikt worden. Daarom zorgt Vivare dat er een noodvoorziening komt zodat mensen toch de flat in en uit kunnen.

'Flat voldoet aan veiligheidseisen'

Volgens Eric Angenent van woningstichting Vivare voldoet de flat aan alle veiligheidseisen. Toch vindt hij dat de brand aanleiding is om opnieuw naar de nooduitgangen te kijken. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Omroep Gelderland

De flat is wel onlangs duurzaam opgeknapt, maar daarbij is volgens hem verder niet naar de veiligheid gekeken, omdat de flat aan de eisen voldeed.

Vuurwerk mogelijk oorzaak

De politie houdt er rekening mee dat de brand is veroorzaakt door vuurwerk dat in de flatingang kan zijn afgestoken. De politie bekijkt de beelden die beschikbaar zijn.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: