'Ik ben geschokt, Arnhem is geschokt', Marcouch aangeslagen na fatale brand

ARNHEM - 'Wat vannacht in deze flat aan het Gelderseplein is gebeurd, is een groot drama dat onvoorstelbaar diep ingrijpt in de levens van de betrokkenen', reageert de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch na de fatale flatbrand op Twitter.

Bij het drama in Arnhem kwamen een 39-jarige vader en zijn 4-jarig zoontje om het leven gekomen. De moeder (36) en dochter (8) van het gezin raakten ernstig gewond. De vier kwamen vast te zitten in de lift van de flat, die later vol rook kwam te staan.

Zie ook: Vader en zoontje omgekomen bij flatbrand in Arnhem

'Ik ben geschokt, Arnhem is geschokt', zegt Marcouch. 'Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers, de nabestaanden en al hun naasten. Ik leef intens met hen mee. Mijn gedachten gaan ook uit naar hulpverleners die hebben getracht levens te redden.'

Onderzoek moet uitwijzen hoe de brand precies is ontstaan. Het trappenhuis is afgezet met linten. Bewoners die hun woning uit willen, kunnen er alleen onder begeleiding uit. 

Beelden van de brand:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Brand Nieuws
Deel dit artikel: