Nieuws

Gelderse teams op pad in Scan Covery Trial 2020

Scan Covery Trial 2019
In alle vroegte werden donderdagochtend in Heerde drie teams uitgezwaaid die meedoen aan de jaarlijkse Scan Covery Trial, een ijskoude rally van ruim 7000 kilometer door Scandinavië. De deelnemende teams rijden allemaal voor een zelfgekozen doel. Voor de deelnemers is dat dit jaar het Berghuizerbad in Wapenveld. © archief
HEERDE - In alle vroegte werden donderdagochtend in Heerde drie teams uitgezwaaid die meedoen aan de jaarlijkse Scan Covery Trial, een ijskoude rally van ruim 7000 kilometer door Scandinavië. De deelnemende teams rijden allemaal voor een zelfgekozen doel. Voor de deelnemers is dat dit jaar het Berghuizerbad in Wapenveld.
Het zwembad, dat al vaak met sluiten bedreigd werd, viert dit jaar het 50-jarig jubileum. De teams zetten zich in voor het opknappen van de zonneweide aan het bad. Ook hopen ze het schoolzwemmen te kunnen financieren; 50.000 euro willen ze ophalen.
Onder hen ook Geb Dokter. Als grote roerganger doet hij dit jaar voor de zesde keer mee. Vorig jaar sloeg hij een jaartje over, en na de vijf opeenvolgende edities daarvoor had hij eigenlijk besloten niet meer mee te doen. 'Maar ja, dan bestaat de organisatie van het evenement 10 jaar en bestaat het zwembad 50 jaar en dan ga je toch maar weer mee doen', lacht hij.

Deelnemers 11 januari weer terug

De teams vertrekken donderdag gezamenlijk vanuit Haaksbergen, maar in Heerde werden de mannen in de vroege morgen al uitgezwaaid door familieleden, sponsoren en andere vroege vogels. De tocht die de teams door bizarre winterse omstandigheden leidt, komt op zaterdag 11 januari tot een einde.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!