Nieuws

Goed doel 'met handen in het haar' na verwoestende brand Scherpenzeel

Met de handen in het haar, dat zitten ze bij de Stichting Burgerinitiatief Woudenberg en Omstreken na een brand die het onderkomen in Scherpenzeel volledig in de as legde. De stichting ondersteunt minderbedeelden, maar zag de volledige voorraad voedsel en andere hulpgoederen in rook opgaan. © persbureau Heitink
SCHERPENZEEL - Met de handen in het haar, dat zitten ze bij de Stichting Burgerinitiatief Woudenberg en Omstreken na een brand die het onderkomen in Scherpenzeel volledig in de as legde. De stichting ondersteunt minderbedeelden, maar zag de volledige voorraad voedsel en andere hulpgoederen in rook opgaan.
'De buurvrouw belden om 02.15 uur dat de boel in lichterlaaie stond', zegt een aangeslagen Jacco van den Essenburg van de Stichting Burgerinitiatief Woudenberg en Omstreken. De brandweer had een uur nodig om het vuur onder controle te krijgen. Toch viel het pand van 60 bij 20 meter helemaal ten prooi aan de vlammen. Alleen de buitenmuren staan nog overeind.
'Wij ondersteunen mensen die nét overal buiten vallen, buiten de hulp van de voedselbank en de bijstand bijvoorbeeld', zegt Van den Essenburg. 'Want iedereen moet mee kunnen doen.'

120.000 euro schade

In het gebouw stond een vriescel met daarin een voedselvoorraad ter waarde van 20.000 euro. Die is helemaal verwoest. Ook kantoorspullen, 25 fietsen en laptops gingen verloren. 'Die laptops waren bedoeld voor kinderen in het voortgezet onderwijs. De totale schade gaat richting de 120.000 euro', aldus Van den Essenburg.

Hoop op sponsors

De stichting hoopt dat sponsors te hulp schieten. 'We willen mensen niet in de kou laten staan', klinkt het slechts uren na de verwoestende brand al strijdbaar. Doneren van spullen kan onder meer in het Kulturhus aan de Marktstraat 59 in Scherpenzeel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!