Nieuws

VIDEO | Dollemansrit met gestolen auto door Tiel: onderdelen liggen op straat

Een gestolen auto is in Tiel flink beschadigd geraakt na een dollemansrit in de nacht van woensdag op donderdag. De bestuurder van een gestolen Saab reed dwars door de stad, waar hij over de drempels vloog en onderdelen verloor. Een 18-jarige jongen is aangehouden. © Persbureau Heitink
TIEL - Een gestolen auto is in Tiel flink beschadigd geraakt na een dollemansrit in de nacht van woensdag op donderdag. De bestuurder van een gestolen Saab reed dwars door de stad, waar hij over de drempels vloog en onderdelen verloor. Een 18-jarige jongen is aangehouden.
's Nachts krijgt de politie melding van een gestolen auto op de A15. Agenten wachten de bestuurder op bij de afslag Kesteren, maar die laat zich niet stoppen. Met hoge snelheid, volgens de politie tot meer dan 200 km/u, gaat deze ervandoor.
Tekst loopt door onder de video:
VIDEO | Dollemansrit met gestolen auto door Tiel: onderdelen liggen op straat

Brand en rook

De achtervolging leidt hen dwars door Tiel, met 'hoge snelheden en gevaarlijke capriolen', aldus de politie. Ze scheuren langs het ROC en door een woonwijk. Na een wilde achtervolging rijdt de bestuurder hard over een drempel op de Beethovenstraat. Daardoor verliest de wagen onderdelen en vliegt hij in brand.
Fikse rook ontneemt de agenten hun zicht. De inzittenden maken daar gebruik van en zetten het op een lopen. Eén van hen wordt aangehouden in de Händelstraat, een 18-jarige jongen uit de gemeente Rheden. De tweede is nog voortvluchtig en de politie roept getuigen op zich te melden. 
De verdachte had handschoenen en een bivakmuts op zak. De politie onderzoekt de zaak. Een bergingsbedrijf heeft de wagen afgesleept.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!