Nieuws

Jongens spijbelen om prullenbakken te vernielen met zwaar vuurwerk

Drie jongens van 14 worden ervan verdacht in Zaltbommel prullenbakken te hebben vernield met illegaal vuurwerk. Een van hen is meteen aangehouden omdat hij een Cobra 6 bij zich had. Dat is een verboden knaller die volgens de politie te vergelijken is met een kleine handgranaat. © ANP
ZALTBOMMEL - Drie jongens van 14 worden ervan verdacht in Zaltbommel prullenbakken te hebben vernield met illegaal vuurwerk. Een van hen is meteen aangehouden omdat hij een Cobra 6 bij zich had. Dat is een verboden knaller die volgens de politie te vergelijken is met een kleine handgranaat.
De politie kwam de jongens vrijdag op het spoor nadat er verschillende meldingen waren binnengekomen over de vernielde prullenbakken. De drie bleken verschillende soorten illegaal vuurwerk bij zich te hebben. Dat is in beslag genomen.
De politie Bommelerwaard meldt maandagavond op Facebook dat de tieners aan het spijbelen waren. 'Ze hadden eigenlijk bezig moeten zijn met een schoolopdracht.' Daarom is ook de schoolleiding ingelicht.
Justitie bepaalt de hoogte van de straf en ook de school neemt maatregelen. Het onderzoek naar de vernielde prullenbakken loopt nog.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!