Nieuws

Hans Dorrestijn schrijft lied voor kleinkind: 'Hij zegt geen opa tegen mij'

Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn viert deze kerst met een extra familielid. Eerder dit jaar werd hij namelijk opa. Maar er is nog één probleem: hij noemt zegt geen opa, maar wel kikker. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn viert deze kerst met een extra familielid. Eerder dit jaar werd hij namelijk opa. Maar er is nog één probleem: hij noemt zegt geen opa, maar wel kikker.
In de kerstuitzending van het programma Van Gelders Grijs gaat presentator Jochem van Gelder langs bij de schrijver. Of hij iets met kerst heeft? 'Nouja, ik ben er niet tegen ofzo', zegt Dorrestijn. Hij heeft wel iets met zijn kleinzoon. 'Als ik binnenkom is hij soms wel een kwartier aan het lachen', zegt hij lachend. 'Je kan je niet voorstellen dat iemand zo blij is met je.'
Dorrestijn noemt zijn kleinzoon 'kleine beer'. Op zijn beurt noemt hij zijn opa 'kikker'. Maar tot onvrede van Dorrestijn zegt hij geen opa. Daarom schreef hij er een liedje over.
Bekijk de beelden:
Hans Dorrestijn schrijft lied voor kleinkind: 'hij zegt geen opa tegen mij' - Van Gelders Grijs
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!