Eibergse vereniging verkoopt 135 bomen voor midwinterhoorns

EIBERGEN - Het maken van en blazen op midwinterhoorns wordt steeds populairder in Eibergen. In een midwinterhoornatelier wordt wekelijks gewerkt aan de hoorns. Zondagmiddag verkocht de Midwinterhoornvereniging bomen van een aan te leggen bosje. Van het hout moeten hoorns worden gemaakt.

Tijdens een heuse midwinterhoornwandeling worden deelnemers enthousiast gemaakt voor de koop. En dat heeft succes. 'Er zijn op dit moment 135 bomen verkocht', vertelt secretaris Gerrit Keuper. 'En dat kunnen er nog meer worden.' Een erg goede score, vindt penningmeester Han Klein Willink. Voor een boom moet tien euro worden betaald.

Berken, wilgen, knotwilgen en elsen

Er worden berken, wilgen, knotwilgen en elsen geplant, legt Keuper uit. 'Maar de mondstukken zijn van vlierhout. Dus we zetten er ook vlierbossen bij.' Het duurt volgens Keuper 7 of 8 jaar voor de bomen voldoende dikte hebben om ze te kunnen gebruiken.

Het bosje moet aan de Leugemorsweg komen. In de winter hoopt de groep de financiën rond te krijgen. De zomer wordt gebruikt voor de voorbereiding van het terrein, waarna de bomen in het najaar worden geplant.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Berkelland Eibergen Nieuws
Deel dit artikel: