Nieuws

Je weet wel waarom

APELDOORN - 'Waar heb ik dit aan verdiend?', roept Ans wanneer haar buren Henny en Dik met een kerstboom in de woonkamer staan. Henny en Dik leven enorm mee met de pech van hun buren. Beide zijn erg ziek en Ans wilde hen heel graag een kerstboom schenken.
'Het is moeilijk om voor iemand anders iets uit te zoeken', zegt Henny wanneer ze de kerstversiering bij elkaar sprokkelt uit de kerstkraam. 'Ze is in ieder geval gek op beestjes. Gelukkig zijn er in de Omroep Gelderland-kerstkraam ook beestjes om in de kerstboom te hangen, zoals de rendiertjes.

Geen uitleg nodig

De buren hebben een heel verleden met elkaar en dat ze beide door ziekte nu getroffen zijn, raakt hen ook heel erg. Bij Ans is borstkanker teruggekomen en ook haar man Ton bleef niet gespaard met een herseninfarct. 
Dat de boom zeer welkom is, is te zien aan de reactie van Ans. Soms hoef je dingen helemaal niet meer uit te leggen. Op de vraag van Ans: 'Waar heb ik dit aan verdiend?', reageert Henny dan ook: 'Je weet wel waarom.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!