Nieuws

Zes arrestaties om illegale waterpijptabak én hennep in kerstpakketten

De politie heeft vrijdagmiddag vier mensen aangehouden bij een grote hennepstekkerij met 12.000 stekjes in een pand aan het Industriepark in Wijchen. © Davy Derksen/112Nieuwgroep
WIJCHEN - De politie heeft vrijdagmiddag vier mensen aangehouden bij een grote hennepstekkerij met 12.000 stekjes in een pand aan het Industriepark in Wijchen.
Medewerkers van de douane en de FIOD waren bezig met een onderzoek toen ze een sterke wietlucht bij het pand roken. Daarop waarschuwden zij de politie. Volgens een woordvoerder stonden de stekjes in kerstpakketten klaar om naar klanten te worden gestuurd.

Aanhoudingen om waterpijptabak

De douane en FIOD ontdekten op hun beurt in het aangrenzende pand een illegale productieruimte voor waterpijptabak. Daarvoor zijn een 36- en 43-jarige man uit de omgeving van Wijchen aangehouden. Zij worden verdacht van accijnsfraude.
In de loods werd onder meer 5.500 kilo tabak en 2.00 liter glycerine aangetroffen. Ook vond de douane en FIOD geur- en smaakstoffen en verpakkingsmaterialen. Alle machines, tabak en toebehoren zijn vernietigd.
Over de gevonden illegale tabak zou bijna 600.000 euro accijns afgedragen moeten worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!