Nieuws

Van petieterig kerstboompje naar kunstwerk, als steuntje in de rug

Kerstboom voor Jan
TWELLO - Ridder Bas en ridder René zijn in Twello, met een boom voor Jan Klunder. In zijn woning staat een petieterig kerstboompje en daar gaan de ridder verandering in brengen.
Door vervelende omstandigheden is Jan hier komen wonen. Zijn vrouw verhuisde naar een zorginstelling en Jan wilde dicht bij haar in de buurt wonen, zodat hij voor haar kon zorgen en bij haar kon zijn.
Echter, een maand nadat hij naast haar kwam te wonen overleed zij. Jan heeft tot het laatste moment voor haar gezorgd.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Kerstboom voor Jan
Ridder Bas en ridder René zijn in Twello, met een boom voor Jan Klunder. In zijn woning staat een petieterig kerstboompje en daar gaan de ridder verandering in brengen.
De ridders nemen Jan mee om de kerstversiering uit te zoeken. Teruggekeerd met de versiering plaatsen ze de boom op een mooie plek in zijn woonkamer. Ze versieren de boom en concluderen dat het kunst is geworden.
Dochter Carolien komt binnen om de boom met het decoreerwerk van de ridders te bekijken. 'Hij heeft het echt verdient na alles wat hij gedaan heeft', zegt Carolien. Een boom als steuntje in de rug na een moeilijke periode.  
Klik hier voor nog meer verhalen over de kerstbomenactie
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!