Nieuws

'Misschien is het wel de laatste keer', bijzondere kerst in Voorst

Mevrouw Hoogers en presentator Harm Edens.
Mevrouw Hoogers en presentator Harm Edens. © Omroep Gelderland
VOORST GEM VOORST - De afgelopen jaren is mevrouw Hoogers niet veel gespaard gebleven: ze heeft alvleesklierkanker en is erg ziek.
Ze zou alleen nog geholpen kunnen worden met een hele zware chemo: maar dat wil ze niet meer. 'Wat heb ik eraan als ik doodziek op bed lig voor de kinderen en de kleinkinderen.' 
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder:
Harm met mevrouw Hoogers
Voor deze kerst staat er sinds jaren weer een kerstboom in de kamer, haar dochter gaf haar op voor de kerstbomenactie van Omroep Gelderland. 'Dat jullie hier op gekomen zijn', zegt mevrouw Hoogers.
Ze staat nuchter in het leven en weet dat het wellicht wel de laatste kerst zou zijn. 'Ik ben al twee keer voor de dood weggehaald en toch kom je weer terug en dan denk je, waar heb ik dat aan te danken', vertelt ze.

Een lach en een traan

Harm Edens neemt haar mee naar buiten naar de kerstkraam, er kan gelukkig ook nog gelachen worden. 'Schenk de champagne maar in', grapt ze. Maar als de lichtjes aangaan wordt het stil. 'Een boom hoort toch bij de kerst, alleen het idee al.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!