Nieuws

Lepoutre stopt na 14 jaar als wethouder in Druten: 'Het is mooi geweest'

Wethouder Michel Lepoutre.
De Drutense wethouder Michel Lepoutre kondigde tijdens de raadsvergadering op donderdag na veertien jaar zijn ontslag aan. Volgend jaar maart houdt hij er officieel mee op. © Hans Barten
DRUTEN - De Drutense wethouder Michel Lepoutre kondigde tijdens de raadsvergadering op donderdag na veertien jaar zijn ontslag aan. Volgend jaar maart houdt hij er officieel mee op.
Hoewel de 65-jarige wethouder al een tijdje met het idee speelt om te stoppen, kwam de aankondiging als een verrassing voor de raad. 'Ik kan een heel emotioneel verhaal vertellen, maar het is mooi geweest', stelt Lepoutre. Volgend jaar maart is zijn laatste raadsvergadering. Partijgenoot Willy Brink volgt hem op.

'Het heeft een grote impact'

'Het moment waarvan iedereen weet dat het ooit komt, is dan ineens daar', reageert Gerard Worm, fractievoorzitter van Kernachtig Druten. 'Voor onze partij, maar ik denk ook zeker voor Druten, heeft het een grote impact. Na veertien jaar nemen we dan toch echt afscheid.'
Lepoutre hield zich onder meer bezig met financiën, infrastructuur en handhaving. Hij was vanaf 2002 ruim vier jaar raadslid van kernachtig Druten. In 2006 werd hij wethouder.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.