Voedselbank Zutphen per direct dicht: karige kerst dreigt

ZUTPHEN - Een karige kerst dreigt voor honderden huishoudens in Zutphen. De voedselbank in die plaats gaat per direct dicht omdat het pand onveilig is. Dat meldt Voedselbank Zutphen op Facebook.

Het pand aan de Hermesweg kan niet meer veilig worden betreden. Vrijwilligers van de voedselbank mogen er niet meer in. Honderden huishoudens zullen het daarom moeten doen met kleinere noodpakketten in plaats van de gebruikelijke voedselpakketten.

'We kijken wat er te redden is. Veel verder dan de deur mogen we niet komen', vertelt Gert Vrieze. De voorzitter van de Voedselbank Zutphen werd donderdag onaangenaam verrast dat hij niet meer bij het eten mocht komen. 

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Tijdelijk uitreikpunt

'Vrijdag mogen we gebruik maken van de ruimte van firma Oosterberg aan de Pollaan. De klanten krijgen op dit adres hun pakket uitgereikt', aldus Vrieze. Andere voedselbanken springen bij. 'We gaan op de tijdelijke locatie voedselpakketten uitdelen. Maar ik moet nog kijken wat we nu hebben.'

'Het is natuurlijk ontzettend vervelend dat dit nu net voor de kerstdagen gebeurt', reageert een woordvoerster van de gemeente. Volgens haar heeft de gemeente meteen hulp aangeboden en heeft de Voedselbank kordaat gehandeld. 'Na morgen is er hopelijk meer duidelijk over hoe het herstel van het pand gaat verlopen. Waar mogelijk helpen wij de voedselbank.'

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Nieuws
Deel dit artikel: