Ontslag oncoloog Radboudumc 'om te veel chemo', 300 patiëntendossiers onder de loep

NIJMEGEN - Het Radboudumc in Nijmegen heeft een kankerspecialist ontslagen die geen goede zorg gaf. Dat bevestigt het ziekenhuis na berichtgeving van EenVandaag.

De arts gaf verkeerde diagnoses en behandelingen, zoals te veel chemo, meldt een betrokkene aan EenVandaag. Het Nijmeegse ziekenhuis wil het verhaal van de betrokkene niet bevestigen.

Volgens het Radboudumc is de arts al enige maanden niet meer actief. Ze werkte zeven jaar in Nijmegen. 'Er waren verschillende signalen van collega’s en patiënten dat de arts niet meer voldeed aan de door ons gestelde (hoge) kwaliteitseisen, op medisch inhoudelijk gebied en op het gebied van communicatie en persoonlijk leiderschap', klinkt het.

De patiënten en oud-patiënten van de arts zijn eind september al via een brief geïnformeerd. Ze zijn ondergebracht bij een andere arts.

Onderzoek naar dossiers

Uit de patiëntendossiers moet blijken wat er precies gebeurd is. Dat onderzoek begon in september en moet in februari 2020 klaar zijn.

Bestuurder Bertine Lahuis zegt dat er tot nu toe in één geval mogelijk sprake is van een calamiteit. Die is gemeld bij de Inspectie Gezondheidszorg. In totaal worden 300 dossiers van kankerpatiënten die de afgelopen 2 jaar door de oncoloog zijn behandeld onder de loep genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Radboud Zorg Nieuws
Deel dit artikel: