Oma Jam haalt duizenden euro's op voor kinderkankercentrum

BABBERICH - Riet Bodd, beter bekend als Oma Jam, heeft met het maken van jam de afgelopen 2,5 jaar 10.000 euro opgehaald voor het goede doel. Dit maakte zij bekend in het programma Kerst Vier Je Samen.

De cheque is inmiddels overhandigd aan het Prinses Máxima Centrum. Dit is het grootste kinderkankercentrum van Nederland.

De afgelopen jaren is Oma Jam meerdere keren in de uitzending van Gelderland Helpt geweest. Zo deed zij een oproep voor lege potjes en suiker. Dit leverde haar 435 kilo aan geleisuiker op, geschonken door bedrijven en particulieren uit de hele provincie en daarbuiten en heel veel potjes.

Zie ook: Oma Jam wilde geleisuiker en kreeg 453 kilo

Oma Jam begon met jam maken voor het goede doel, nadat zij haar man verloor aan kanker en dat er bij haar keelkanker werd ontdekt. Ze maakt wekelijks zo'n 30 potten jam. Eerder schonk Oma Jam al 8.636 euro aan het KWF.

Belangrijk

'Ik kan natuurlijk Maarten van der Weijden nooit evenaren, maar ik wil toch mijn bijdrage leveren. En dat moet ook, want het is zo belangrijk voor onderzoeken naar kanker. Er zijn een hoop mensen die vechten voor hun leven en die nog moeten vechten. Dat moet de wereld uit geholpen worden en daar doe ik het voor', aldus Oma Jam.

Nog lang niet stoppen

Ook in 2020 gaat ze door met jam maken. 'Het geeft mij heel veel voldoening, want ik heb een tweede kans gekregen en daar moet je wat mee doen. Ik wil alle mensen bedanken die mij het afgelopen jaar gesteund hebben en ik hoop dat ze dit blijven doen. Dan ga ik door met jam maken, zodat ik over 2,5 jaar een nog groter bedrag bij elkaar heb', aldus Oma Jam. 

Kijk naar het verhaal van Oma Jam:

Kijk hier naar de hele uitzending van Kerst Vier Je Samen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: