Nieuws

Gemeenten gaan strijd aan met afvaldumpingen en stropers

Leden van Jagersvereniging met de burgemeesters van de drie gemeenten
Beuningen, Druten en Wijchen gaan samen met de Jagersvereniging werken aan de veiligheid in het buitengebied. De drie gemeenten hebben daarvoor een overeenkomst getekend met de wildbeheerdeenheid Wijchen en Waal.
SLIJK-EWIJK - Beuningen, Druten en Wijchen gaan samen met de Jagersvereniging werken aan de veiligheid in het buitengebied. De drie gemeenten hebben daarvoor een overeenkomst getekend met de wildbeheerdeenheid Wijchen en Waal.
De provincie Gelderland heeft eerder al aangegeven dat er een einde aan moet komen aan de criminaliteit op het platteland zoals illegale afvaldumpingen, schieten op beschermd wild en het stropen van vis. Alle Gelderse gemeenten hebben daarvoor ingestemd met de Agenda Veilig Buitengebied.

Overheid helpen

De Jagersvereniging nam het initiatief om de gemeenten daarmee te helpen. Ger van Hout, van de Jagersvereniging: 'Wij willen samen met gemeenten een vuist maken tegen criminaliteit in het buitengebied. De tijd is voorbij dat alleen de overheid ervoor verantwoordelijk is. Wij willen dit als inwoners samen met de overheid doen.' 
Zowel provincie als de gemeenten ondersteunen het project financieel. Na twee jaar wordt de voortgang geëvalueerd.

Oogje in het zeil

De vrijwillige jachtopzichters van de wildbeheereenheid, die volledig zijn uitgerust als ‘groene’ buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), kunnen buiten kantoortijden een oogje in het zeil houden en handhavend optreden wanneer dat nodig is. Zij zijn daarmee een aanvulling op de boa’s van de gemeente. Zij helpen elkaar wanneer nodig, delen informatie met elkaar en hebben structureel overleg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!