Man voor rechter om bedreigen van burgemeester Renkum en politie

OOSTERBEEK - Een 48-jarige man moet donderdag voor de rechter verschijnen voor het bedreigen van burgemeester Agnes Schaap van Renkum. Hij zou filmpjes op Facebook hebben geplaatst, waarin hij dreigde haar te gijzelen. Volgens de Arnhemmer zouden zij en de politie er voor verantwoordelijk zijn dat hij drie weken in een isoleercel heeft gezeten.

De man wordt ook verdacht van het bedreigen van de politie. Als die hem weer uit zijn huis zou halen en daarbij geschoten werd, zou hij terugschieten. Verder zou hij in de Facebook-filmpjes gedreigd hebben wraak te nemen op en medewerkster van woningcorporatie Vivare, omdat zij volgens hem de politie heeft ingeschakeld.

Verkleed in gemeentehuis

De man zou zich in september dit jaar verkleed als een soort indiaan met geschminkt gezicht bij de balie van het gemeentehuis van Renkum in Oosterbeek hebben gemeld. Hij dreigde daar weer de burgemeester te gijzelen, als hij haar niet te spreken kreeg.

De Arnhemmer wordt er ook van verdacht in juli een politieagent in Ede meerdere voorwerpen naar het hoofd te hebben gegooid en een beeldscherm van de politie te hebben vernield.

Update: De rechter deed donderdag direct uitspraak en veroordeelde de man tot een celstraf van 16 dagen. Hij werd veroordeeld voor bedreiging van de burgemeester en diefstal van een computerscherm en bel uit het politiebureau. De man heeft excuses aangeboden aan de burgemeester, heeft zelf hulp gezocht en zal geen drugs meer gebruiken, gaf hij aan.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Renkum Oosterbeek Nieuws
Deel dit artikel: