Brand in hoogspanningsstation Hummelo onder controle

HUMMELO - Bij een hoogspanningsstation van stroomnetbeheerder Tennet in Hummelo heeft dinsdag enkele uren een grote brand gewoed. Een transformator van zo'n 20 bij 20 meter stond volledig in brand en er waren verschillende explosies op het terrein. De brandweer kon pas vier uur na de start van de brand beginnen met blussen.

Van Tennet mocht de brandweer het terrein niet op, in verband met de stroom die daar ligt. Dat is gevaarlijk voor de medewerkers van de brandweer. 

Een deskundige van Tennet haalde de stroom er af en gaf rond 22.00 uur het terrein vrij, zodat de brandweer kon gaan blussen met schuimkanonnen. Blussen met alleen water was te gevaarlijk.

Rond 00.30 uur maakte de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland bekend dat de brand onder controle was.

Olie

De transformator ligt bij Langerak, vlak naast de gemeentegrens van Doetinchem. Vanwege de rook die vrijkwam besloot de Veiligheidsregio een NL-Alert te versturen naar inwoners van Langerak. De rookontwikkeling wordt steeds heviger.

Kijk hier naar een interview met brandweervoorlichter Frank Schipholt:

'Geen sprake van stroomstoring'

Volgens Tennet is er geen sprake van een stroomstoring in de omgeving en kan de stroom gewoon geleverd blijven worden.

Bekijk de beelden:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Bronckhorst Hummelo Brand Nieuws
Deel dit artikel: