Nieuws

Ook bouwers willen woensdag 'grootser en massaler dan ooit' protesteren

In oktober gingen bouwers de weg op voor een protest.
Bouwers willen woensdag op diverse locaties in Nederland protesteren tegen het stikstofbeleid. Dat blijkt uit een oproep van Stichting Bouw in Verzet. Ook in Apeldoorn staan acties gepland. Wat het protest precies inhoudt, is vooralsnog onbekend. © ANP (archief
APELDOORN - Bouwers willen woensdag op diverse locaties in Nederland protesteren tegen het stikstofbeleid. Dat blijkt uit een oproep van Stichting Bouw in Verzet. Ook in Apeldoorn staan acties gepland. Wat het protest precies inhoudt, is vooralsnog onbekend.
'Nederland staat stil, maar wij willen zorgen dat iedereen weer door kan', zo is te lezen op de site van Stichting Bouw in Verzet. Verder noemt zij de protestactie op woensdag 'grootser en massaler dan ooit'.

Langzaam rijden op de snelweg

De stichting roept ook boeren op zich bij de demonstratie aan te sluiten, nadat de rechter dinsdag besloot dat het blokkeren van supermarktbevoorrading niet is toegestaan.
Rijkswaterstaat tipt weggebruikers om de verkeerssituatie goed in de gaten te houden en vooral in de ochtend goed voorbereid te vertrekken. Het bouwpersoneel wil namelijk om 6.00 uur verzamelen en vanaf 7.00 uur actie voeren. Wat de bouwers precies in petto hebben, is nog niet bekend, maar het gaat mogelijk om acties waarbij voertuigen langzaam rijden op de snelweg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!