'Van bedrijven weten' moet Arnhems ondernemersklimaat verbeteren

ARNHEM - Eén aanspreekpunt, dat vaker bij de ondernemers op de stoep staat. Daarmee moet het Arnhemse ondernemersklimaat worden verbeterd.

Een team accountmanagers moet de ruim 15.000 Arnhemse ondernemers van A tot Z ontzorgen, is het idee achter de collegeplannen. 'Ik wil onze ondernemers beter van dienst zijn', laat wethouder Jan van Dellen weten.

In het coalitieakkoord werd afgesproken om het programma 'Van bedrijven weten’ te introduceren. Een afgeleide van het Arnhemse 'Van wijken weten' dat gericht is op het meer wijkgericht werken. Dat moest drempels wegnemen, de vraag van bedrijven centraal stellen en verbinding leggen tussen grote en kleine bedrijven.

'Gewoon goed regelen'

En dat hoopt Van Dellen met zijn programma te bereiken. 'We gaan dat als organisatie achter de schermen gewoon goed regelen.' Dat moet leiden tot 'efficiënte doorlooptijden' en 'duidelijke communicatielijnen'.

Voor het programma komt geen extra capaciteit beschikbaar. Het plan is om de bestaande capaciteit efficiënter in te zetten. De 'ja mits-houding' en 'één-loket-gedachte' staan daarbij centraal. De pilot neemt heel 2020 in beslag, waarna deze wordt geëvalueerd.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: