Nieuws

Eenzame ouderen met opbrengst statiegeldactie naar kerstconcert

Een statiegeldbonnetje als buskaartje voor een reisje naar een kerstconcert. Dat kan alleen in Tiel. Want daar reisden maandagavond 23 eenzame ouderen met de bus af naar het kerstconcert van Omroep Gelderland in Dreumel. © Omroep Gelderland
DREUMEL - Een statiegeldbonnetje als buskaartje voor een reisje naar een kerstconcert. Dat kan alleen in Tiel. Want daar reisden maandagavond 23 eenzame ouderen met de bus af naar het kerstconcert van Omroep Gelderland in Dreumel.
De busreis is door de Tielse bevolking betaald met gedoneerd statiegeld van lege flessen. De supermarktactie leverde 200 euro op. Genoeg om met z'n allen gezellig naar Dreumel af te reizen.
Ouderen Gelderland is er voor Tielse eenzame ouderen vanaf 50 jaar. Ze koken er één keer per maand met vrijwilligers en er wordt van alles georganiseerd. Maandagavond ging de groep dus met de bus naar het kerstconcert van Omroep Gelderland in de Dreumelse Barbarakerk. 
Bekijk de video (tekst gaat verder onder de video)
Eenzame ouderen met opbrengst statiegeldactie naar kerstconcert

Gelderse artiesten in kerstsfeer

Samen met 500 andere gasten genoten ze in de kerk van optredens van onder andere de politiekapel Noord- en Oost-Gelderland, zangeres Loren Nine, rockband Navarone en als klap op de vuurpijl de jeugdige operazangeres Amira. Bijzonderheid: al deze artiesten wonen of zijn geboren in Gelderland.
Luister hier naar een reportage van de muzikale reis van de Tielse ouderen:
Het kerstconcert wordt eerste kerstdag uitgezonden op TV Gelderland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!