Deze Gelderse plaatsen kunnen zich opmaken voor boerenprotesten

De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) voert woensdag acties bij 45 distributiecentra in Nederland. Zes daarvan liggen in Gelderland: Apeldoorn, Nijkerk, Elst, Groenlo, Oosterhout en Geldermalsen kunnen zich opmaken voor protesten. Dat blijkt uit een brief, in handen van de NOS.

De FDF verstuurde de brief naar de gemeentes waar de distributiecentra zijn gevestigd. Alle gemeentes zijn ingelicht, omdat demonstraties vooraf moeten worden aangemeld.

Protesten in Gelderland worden gehouden in Apeldoorn (Hanos), Elst (Jumbo), Oosterhout (Lidl), Nijkerk (Boni), Geldermalsen (Albert Heijn) en Groenlo (Aldi).

Eerlijke voorwaarden

Bij elk distributiecentrum verwacht FDF ongeveer 200 tot 1500 betogers. Het protest is bedoeld voor 'eerlijke handelsvoorwaarden voor de Nederlandse boeren'. 'Tijdens de actie zullen wij ons als bestuur zo veel mogelijk inzetten om de locatie zo min mogelijk te hinderen', aldus de FDF.

Maandag diende een kort geding tegen de FDF, aangespannen door de brancheorganisatie voor de supermarkten CBL. Die stapte naar de rechter om blokkades van distributiecentra te laten verbieden. FDF zegt zelf dat van blokkeren geen sprake zal zijn, maar hinder is niet uitgesloten.

De uitspraak in het kort geding is dinsdag om 11.00 uur.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Economie Justitie Nieuws
Deel dit artikel: