Nieuws

'Vrachtwagen gebruikt bij drugsdumping', meer dan 200 vaten en jerrycans

De vermoedelijke drugsdumping in het buitengebied van Buren, is zo groot dat voor het transport een vrachtwagen of een hele grote bestelbus nodig is geweest. Dat zegt de politie maandagochtend. Volgens een woordvoerder lagen er meer dan 200 vaten en jerrycans. © Marco van Deick / Persbureau Heitink
BUREN - De vermoedelijke drugsdumping in het buitengebied van Buren, is zo groot dat voor het transport een vrachtwagen of een hele grote bestelbus nodig is geweest. Dat zegt de politie maandagochtend. Volgens een woordvoerder lagen er meer dan 200 vaten en jerrycans.
De enorme berg afval lag op een open stuk terrein aan de Hennisdijk. Boven de vaten en jerrycans hing in de nacht van zondag op maandag damp. Dat was reden om de dijk af te sluiten voor verkeer. Maandagmorgen is de dijk weer gedeeltelijk opengesteld.

Bodem verontreinigd

Bij de dumping zijn metingen verricht en er is sprake van bodemverontreiniging. Het opruimen en schoonmaken van de grond gaat nog enige tijd duren. Er zijn nog geen arrestaties verricht. De politie zegt nog altijd geen zicht te hebben op verdachten en vraagt daarom om getuigen.
Onderzoek moet uitwijzen wat er precies in de vaten en jerrycans zit. De politie vermoedt dat het om de resten van drugsproductie gaat.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!