'Stop nieuwbouw Slingeland': Stichting schrijft brief aan minister

WINTERSWIJK - De Stichting Vrienden van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix heeft een brief aan minister Bruno Bruins van Medische Zorg gestuurd om in te grijpen en de nieuwbouwplannen van het Slingeland Ziekenhuis af te blazen.

Dat doet de stichting in de week dat er allerlei overleggen met minister Bruins zijn. Maandag zit de minister met het bestuur van de overkoepelende organisatie Santiz om tafel, een dag later praat Bruins met een delegatie in Winterswijk. Woensdag is er dan weer een informatiebijeenkomst voor inwoners uit de Achterhoek.

Santiz wil acute verloskunde en de kinderafdeling vanuit Winterswijk overhevelen naar het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Dat moet in 2025 gebeuren als het nieuwe ziekenhuis klaar is. Aan dat ziekenhuis hangt een prijskaartje van 200 miljoen euro. 

'Te groot en te duur'

De stichting noemt dat een megalomaan project. 'Te groot, te duur en te ambitieus. Een prestigeproject van de besturen van Santiz', concludeert de stichting. 

De stichting staat het ziekenhuis in Winterswijk bij met donaties en wil dat het ziekenhuis volwaardig blijft en dat de juridische fusie tussen beide Achterhoekse ziekenhuizen wordt opgeschort. 'Het mag niet zo zijn dat de ambities van de Doetinchemse medische staf het ziekenhuis in Winterswijk fataal worden', zo schrijft Hendrik Jan Mensink, voorzitter van de Vrienden van het SKB, aan minister Bruins.

De stichting wil dat er twee gelijkwaardige ziekenhuizen in de Achterhoek blijven. Het Winterswijkse ziekenhuis kan daarnaast - volgens de stichting - samenwerken met  Medisch Spectrum Twente in Enschede en het  Slingeland met het Rijnstate in Arnhem. 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!