Broer Polman na WK-finale: 'Vandaag drie doden gestorven'

ARNHEM - Spanning en blijdschap. De familie van Estavana Polman beleefde in Arnhem de WK-finale intens mee. 'Ik ben vandaag drie doden gestorven', zegt broer Dario. 'Maar ik ben zo trots.' De Arnhemse Polman versloeg zondag met Nederland Spanje in de WK-finale.

Ook moeder Winniefred is blij. 'Ik ben supertrots op het team en mijn dochter. We hadden dit gehoopt, we wisten dat het zwaar zou zijn, maar we hebben er altijd in geloofd.'

'Het was een zenuwslopende wedstrijd', zegt Dario. 'Het is mooi dat we met alle familie bij elkaar zijn, Estavana speelde erg goed. Ik ben zo trots. Lekker', zegt Dario.

Tekst gaat verder onder reportage:

Ook bij de oude handbalclub - DFS - van Polman werd de wedstrijd intens beleefd. In de sporthal werd de finale tegen Spanje op een scherm gevolgd. Na de winnende strafbal van Lois Abbingh ging het dak er af. 

Na de finale werd Polman uitgeroepen tot speelster van het toernooi. 'Dat kan me gestolen worden', zei ze na afloop tegen de NOS met een grote glimlach. 'Ik heb goud. Het besef is er nog niet, ik moet echt dit laten bezinken. Dit na zoveel jarenlang hard trainen met elkaar en in elkaar blijven geloven. Dan kan je heel ver komen.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: