Jeugdteam uit Wageningen wordt Nederlands Kampioen Dammen in Huissen

HUISSEN - De jeugddammers van WSDV zijn afgelopen weekend in Huissen Nederlands Kampioen bij de jeugd geworden. Bij de junioren/pupillen lieten Akosh Kardos, Luise Gabbert en Ivar Smijers zien dat de jeugdopleiding van de Wageningse topdamclub niet voor niets wereldfaam geniet. Zij wonnen negen van de elf wedstrijden en deelden alleen de punten met Den Haag en DUO, de nummers twee en drie.

De titel was niet geheel verwacht omdat wereldkampioen bij de aspiranten Machiel Weistra was verhinderd. Kopman was nu Akosh Kardos die het buitengewoon goed deed en ongeslagen bleef. 

WSDV2 werd netjes achtste. Fernande de Graaf en Marie Gabbert werden vergezeld van Marjory Feyt die zich als 12-jarige tegen vaak veel oudere opponenten keurig staande hield.

De pupillen stelden met een tiende plaats teleur. Nathan van Beek, Erik van Wingerden en Naomi Boeren misten de ‘doorgeschoven’ Marjory Feyt.

De welpen eindigden als vierde. ‘Oudgedienden’ Marlijn Moene, en Csongor Bartfai speelden alles en haalden ook de meeste punten. Benjamin Ewoud van Roseveld (8) en Makayla Hoefman en Daniël van Beek – beiden net lid – deden een schat aan ervaring op.

 

 

Deel dit artikel: