Nieuws

VIDEO | Duivenaar (49) gepakt na dollemansrit, politieauto's beschadigd

Op de Koningsweg in Arnhem heeft de politie zondagochtend een 49-jarige automobilist uit Duiven in zijn auto klemgereden, na een lange achtervolging vanuit Zevenaar. Bij die achtervolging raakten meerdere politieauto's beschadigd. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Op de Koningsweg in Arnhem heeft de politie zondagochtend een 49-jarige automobilist uit Duiven in zijn auto klemgereden, na een lange achtervolging vanuit Zevenaar. Bij die achtervolging raakten meerdere politieauto's beschadigd.
De politie achtervolgde de auto na een melding om 7.15 uur van een inbraak bij een wasstraat aan de Doesburgseweg in Zevenaar. Een burger bleef achter de auto rijden en informeerde de politie.
Toen de bestuurder door kreeg dat er politie achter hem aan reed en hij een stopteken kreeg, vluchtte hij en ontstond het achtervolgingstafereel met een horde politieauto’s. Daarvan raakten er meerdere beschadigd. Onder meer omdat de man iets uit de auto gooide tijdens zijn vlucht.
De auto is afgesleept, en de verdachte is aangehouden.
VIDEO | Duivenaar (49) gepakt na dollemansrit, politieauto's beschadigd
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!