Knotsgekke slotfase levert De Graafschap nog punt op (2-2)

DOETINCHEM - De Graafschap heeft na een belabberde eerste helft thuis tegen Telstar slechts één punt gepakt (2-2). Het was het derde gelijkspel op rij.

De Graafschap bakte er niets van in de gezapige eerste helft. Het begin was nog veelbelovend met dreigende momenten van Helmer die de voorkeur kreeg boven Nijland. De Graafschap slaagde er niet in om een hoog tempo te ontwikkelen en was vooral slordig aan de bal. Na een redelijke openingsfase zakte de ploeg van trainer Snoei ver weg tot een bedenkelijk niveau.

Telstar kwam zelfs op voorsprong. Uit een corner kopte Benamar raak. De Graafschap werd daarna alleen nog gevaarlijk via verdediger Van Huizen die van dichtbij op Van der Maaten stuitte. De thuisploeg, gesteund door ruim 9 duizend toeschouwers, acteerde plichtmatig en flets. Bijna niets lukte. Van enige creativiteit was ook al geen enkele sprake en het Telstar van Andries Jonker bleef op De Vijverberg simpel overeind. Hamdaoui, tegen laagvliegers vaak nog wel iemand die acties kan maken, stelde hevig teleur tegen zijn oude club. Onder een striemend fluitconcert verlieten de spelers het veld. 

Getergde Nijland

Na rust kwam De Graafschap een stuk feller uit de kleedkamer. Na een aantal mogelijkheden voor Owusu bracht Snoei Stef Nijland voor Breinburg. De getergde Groninger kreeg een kans op aangeven van Van den Boomen en raakte de lat. De Graafschap ging steeds opportunistischer spelen. Even later was het wel raak. Owusu scoorde en De Graafschap kwam op basis van de tweede helft verdiend langszij. 

De Superboeren waren na rust veel beter dan Telstar en stapelden kans op kans. Maar zoals zo vaak ontbrak het aan de afwerking. In de slotfase faalde De Graafschap opnieuw. Van de Pavert en ook Tutuarima lieten weer kansen liggen. 

Seuntjens redt punt

De slotfase was vervolgens knotsgek. Reda Kharchoch leek De Graafschap een enorme mokerslag te verkopen, maar in blessuretijd kwam de thuisploeg toch nog met de schrik vrij. Ralf Seuntjens zorgde op de valreep voor de 2-2. Wat echter overheerste was teleurstelling in het Achterhoekse kamp. Weer geen overwinning voor de titelkandidaat. Een serie die nu al vier wedstrijden duurt.  

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: