Nieuws

BOA Neder-Betuwe treedt buiten het boekje

De buitengewoon opsporingsambtenaar in Neder-Betuwe heeft op sociale media heel wat reacties losgemaakt toen zijn voertuig werd gefotografeerd terwijl deze op een invalide parkeerplaats stond op de parkeerplaats van een supermarkt in Opheusden. De BOA, die in Neder-Betuwe in dienst is van de gemeente en niet bij de AVRI, had zijn wagen daar niet mogen parkeren, aldus burgemeester Kottelenberg. Hij betreurt het voorval ten zeerste, zo heeft hij laten weten.
OPHEUSDEN - De buitengewoon opsporingsambtenaar in Neder-Betuwe heeft op sociale media heel wat reacties losgemaakt toen zijn voertuig werd gefotografeerd terwijl deze op een invalide parkeerplaats stond op de parkeerplaats van een supermarkt in Opheusden. De BOA, die in Neder-Betuwe in dienst is van de gemeente en niet bij de AVRI, had zijn wagen daar niet mogen parkeren, aldus burgemeester Kottelenberg. Hij betreurt het voorval ten zeerste, zo heeft hij laten weten.
Al eerder kwam de handhaver negatief in het nieuws doordat winkeliers uit het dorp klaagden over de manier van optreden van de ambtenaar. De taakomschrijving van de BOA luidt: toezicht op verantwoord gebruik van de openbare ruimte, het gedrag in de openbare ruimte en naleving van de gemeentelijke wet- en regelgeving, en daar hoort dit gedrag niet bij aldus Kottelenberg. De BOA in Neder-Betuwe is aangesteld na een besluit van de gemeenteraad.