Nieuw spoorboekje feestelijk gevierd in Harderwijk en Nijkerk

HARDERWIJK - Een klein feestje vanochtend op de stations van Harderwijk en Nijkerk. Het nieuwe spoorboekje van de NS vermeldt daar vier extra treinen in de ochtend- en avondspits van en naar Amersfoort. Ook slaat de Sprinter Putten, Ermelo en twee kleine stations van Amersfoort over, zodat die trein tien minuten sneller is dan voorheen.

Bekijk de video (tekst gaat verder onder de video)

Dat wordt vanochtend allemaal feestelijk gevierd op de beide stations, door de burgemeesters. Burgemeester Van Schaik van Harderwijk mocht het fluitsignaal van de eerste trein geven. 'De eerste trein was heel druk. We hopen dat in de toekomst ook de intercity in Harderwijk stopt', sprak hij.

Luister hier naar de reactie van Burgemeester Van Schaik. De tekst gaat verder na de het fragment.

In Nijkerk staat burgemeester Renkema hem samen met wethouder Wim Oosterwijk op te wachten. 'Ik hoop in de toekomst op vier treinen per uur, niet alleen in de spits', vertelt de wethouder. De NS deelt lekkers uit om de reizigers te feliciteren. 

Overstap Deventer-Apeldoorn naar Amsterdam

Een andere verandering in de nieuwe dienstregeling is dat er voortaan geen rechtstreekse verbinding is tussen Deventer-Apeldoorn en Amsterdam, maar dat die trein nu naar Utrecht gaat. Volgens de NS was er meer vraag naar een rechtstreekse verbinding tussen Apeldoorn en Utrecht.

De grootste verandering in het land is dat er tussen Amersfoort en Utrecht zes intercity's per uur gaan rijden, waardoor mensen meer kans op een zitplaats hebben. Nu rijden er op dat traject elk uur nog vier intercity's.

Spoorboekje 2020: tienminutentrein vanaf Arnhem?

De eerstvolgende grote aanpassing in het spoorboekje verwacht de NS over twee jaar te kunnen aankondigen. Het is de verwachting dat dan bekend wordt gemaakt dat tussen Schiphol, Utrecht en Arnhem de tienminutentrein gaat rijden.

Deel dit artikel: