Ouders Hoenderloo Groep eisen actieve rol bij sluiting

HOENDERLOO - De ouders van ruim 200 kinderen die verblijven in jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep willen meepraten bij de besluitvorming rondom de sluiting van de instelling. Het is de eerste keer dat de betrokken ouders zich op deze manier verenigen bij de sluiting van een instelling.

De jongeren staan medio 2020 letterlijk op straat omdat de instelling, onderdeel van zorginstelling Pluryn, haar deuren sluit. De ouders hebben zich verenigd en zijn al in gesprek met overheden en andere betrokken partijen.

Tekst gaat verder onder de video.

Kwaliteit zorg waarborgen

De 'Ouders Hoenderloogroep' willen de continuïteit en kwaliteit van de zorg waarborgen, afspraken maken over communicatie en informatie en meepraten over de visie op hervorming van de jeugdzorg. Ook willen zij dat wordt gekeken naar de schadelijke effecten van de sluiting, die volgens de ouders veel onrust en onveiligheid met zich mee brengt.

Ouders zeggen: 'Onze kinderen zijn afkomstig uit het hele land en hebben vaak een lange geschiedenis met verschillende vormen van jeugdzorg. Ze konden hier uiteindelijk tot rust komen met goede, specialistische zorg na veel verhuizingen en mislukte opvang; veel jeugdzorginstellingen hebben niet de menskracht of expertise voor de complexe en intensieve zorg voor deze jongeren.'

Eén e-mailbericht

De ouders hebben begin december via de media moeten horen dat Pluryn zou sluiten; hun kinderen waren toen al geïnformeerd. De communicatie met de ouders bleef vervolgens beperkt tot één algemeen e-mailbericht over de sluiting. Daarna is niets meer vernomen. 'De tijd is aangebroken om mèt ons te praten, ons te informeren en gebruik te maken van onze ervaring en expertise op het gebied van intensieve zorg', laten de ouders vrijdag in een persbericht weten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Hoenderloo Nieuws
Deel dit artikel: