VIDEO | Kapper knipt gratis daklozen en minderbedeelden

ZUTPHEN - Kappers draaien overuren in deze decembermaand. Voor de feestdagen wil iedereen er natuurlijk weer op en top uit zien. Toch is die wens niet voor iedereen haalbaar. Reden genoeg voor kapsalon Nineveh in Zutphen om daklozen en minderbedeelden deze maandag een gratis knipbeurt te geven.

Initiator van de actie is kapper Samir Butros. Hij vluchtte in 2009 vanuit Irak naar Nederland. Inmiddels runt hij al jaren zijn eigen kapsalon en houdt hij rond kerst jaarlijks een actie om daklozen te knippen.

Tekst loopt door onder de video:

Aan het eind van de dag zijn ze ook gelijk uitgenodigd voor een kerstdiner. Butros vindt het belangrijk om af en toe belangeloos wat voor mensen te doen die het minder hebben.

Luister hier wat kapper Samir Butros over de actie vertelde op Radio Gelderland. De tekst gaat door na het fragment.

Actie groeit uit z'n jasje

De afgelopen drie jaar organiseerde Butros het Christmas Cut Event en dit jaar wilde hij de actie wat breder trekken en ook minderbedeelden de mogelijkheid geven om langs te komen.

En die gedachte bleek gelijk gehoor te vinden. Er meldden zich zo veel mensen aan, dat hij een oproep moest doen voor extra kappers. Ook moest Butros uitwijken naar een andere kapperszaak: het Lighthouse in Zutphen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Zutphen Zutphen Nieuws
Deel dit artikel: