Polman met Oranje naar finale WK handbal

KUMAMOTO - De Nederlandse handbalsters met Estavana Polman uit Arnhem hebben zich vrijdag geplaatst voor de finale van de WK handbal. Polman scoorde negen keer. De Ulftse Dione Housheer zag de halve finale vanaf de bank.

In de Park Dome in het Japanse Kumamoto won Oranje nipt met 33-32 van regerend olympisch kampioen Rusland.

De wedstrijd ging zeer gelijk op. Het verschil werd nooit meer dan twee goals verschil. Bij rust was het 16-16.

Tekst gaat verder onder de video.

Hectische slotfase

In een hectische slotfase kwam Nederland met 32-31 voor en even later schoot Polman naast. Rusland maakte gelijk, maar vervolgens werd een goal van Oranje afgekeurd en toch weer goedgekeurd. Vrijwel meteen werd voor het eind afgefloten.

Rusland had op dit WK nog alle wedstrijden met ruime cijfers gewonnen. Oranje bleek nu net te sterk. Het is de tweede keer dat Nederland de finale van een WK bereikt. In 2015 was Noorwegen te sterk.

Olympische Spelen

In de finale is Spanje de tegenstander. Dat versloeg Noorwegen met 28-22. Als Nederland wereldkampioen wordt, plaatst het zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen. Anders volgt deelname aan een olympisch kwalificatie toernooi (OKT).

Voor Nederland was het al de zesde keer op rij dat de halve finales van een groot eindtoernooi wordt bereikt. In 2015 (tweede bij WK), 2016 (tweede bij EK, vierde bij Olympische Spelen), 2017 (derde bij WK) en 2018 (derde bij EK) hoorden ze ook bij de beste vier handbalploegen. Nooit wonnen de handbalsters een titel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Sport Nieuws
Deel dit artikel: