Sifan Hassan opnieuw Nederlandse atlete van het jaar

EDE - Sifan Hassan is op het Atletiekgala in Ede opnieuw gekozen tot beste Nederlandse atleet van het jaar. Vorig jaar viel de eer haar ook al ten deel.

De 26-jarige Arnhemse leverde dit jaar op de WK in Doha een unieke prestatie door dubbel goud te behalen. Ze won de titels op de 1500 en de 10.000 meter. Ook liep ze in 2019 twee wereldrecords en drie Europese records.

Sportvrouw van het jaar

Het is de eerste verkiezing van 2019 die Hassan wint. Eerder greep ze naast de eretitels voor beste atlete van de wereld en beste atlete van Europa. Hassan maakt volgende week ook nog kans om de titel Sportvrouw van het Jaar te winnen. 

Vier atleten haalden de shortlist voor de verkiezing van beste Nederlandse atleet. Naast Hassan waren dat hordeloopster Nadine Visser, sprinter Joris van Gool en para-atleet Ronald Hertog.

Wereldtitel halve marathon

Sifan Hassan doet komend voorjaar een gooi naar de wereldtitel op de halve marathon, maakte ze bekend op het Atletiekgala. Het WK halve marathon is op 29 maart in het Poolse Gdynia.

Zie ook: Sifan Hassan mag zich niet de beste atlete ter wereld noemen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Arnhem Ede Sport Nieuws
Deel dit artikel: