Nieuws

Tiel doet mee aan pilot brede beveiligingsaanpak gemeenten

Het ministerie van Binnenlandse Zaken lanceerde donderdag de pilot integrale beveiligingsplannen voor gemeenten. Met behulp van experts op het gebied van integrale beveiliging gaan Almelo, Berkelland, Breda, Dalfsen, Gooise Meren, Haarlemmermeer, Saba, Tiel, Tilburg en Venlo de komende maanden aan de slag met diverse onderdelen van hun beveiliging. Zo wil het ministerie gemeenten ondersteunen bij de ontwikkeling van een brede beveiligingsaanpak voor de eigen organisatie.
NUNSPEET - Het ministerie van Binnenlandse Zaken lanceerde donderdag de pilot integrale beveiligingsplannen voor gemeenten. Met behulp van experts op het gebied van integrale beveiliging gaan Almelo, Berkelland, Breda, Dalfsen, Gooise Meren, Haarlemmermeer, Saba, Tiel, Tilburg en Venlo de komende maanden aan de slag met diverse onderdelen van hun beveiliging. Zo wil het ministerie gemeenten ondersteunen bij de ontwikkeling van een brede beveiligingsaanpak voor de eigen organisatie.
In de pilot worden onder andere de weerbaarheid van de organisatie, informatiebeveiliging, en veiligheid van gebouwen onder de loep genomen. De veiligheid van objecten en personen, ambtenaren, bestuurders en bezoekers van het gemeentehuis, veilig en integer werken en de continuïteit van bedrijfsvoering worden doorgelicht. De opgedane kennis en ervaring maakt gemeenten slagvaardiger tegen ondermijnende invloeden en oneigenlijke druk. Deze brede aanpak is gekozen om niet alleen het bestuur, maar de organisatie als geheel weerbaar te maken.
Burgemeester Beenakker is blij met de deelname aan de pilot. Hij maakt zich al tijden sterk om ondermijning van bestuur als thema op de kaart te zetten en aan te pakken. Eerder werd er een aanslag gepleegd op een ambtenaar en zijn gezin die ook werkzaam is voor de gemeente Tiel. Beenakker meldde onlangs dat in die zaak geen nieuwe ontwikkelingen zijn te melden. Deze kwestie kreeg veel landelijke aandacht.