Nieuws

Miljoenenstrop Maasdriel afgedaan met een hamerslag

De gemeenteraad van Maasdriel heeft een beslissing over 6,7 miljoen euro afgedaan als een hamerstuk. De gemeente moet het bedrag betalen aan een projectontwikkelaar. © Omroep Gelderland
KERKDRIEL - De gemeenteraad van Maasdriel heeft een beslissing over 6,7 miljoen euro afgedaan als een hamerstuk. De gemeente moet het bedrag betalen aan een projectontwikkelaar.
De projectontwikkelaar heeft volgens de rechter schade geleden door het handelen van de gemeente. Maasdriel kan nog wel in hoger beroep.
In 2011 sprak de gemeente met projectontwikkelaar Rubens Ontwikkeling B.V. af om 154 huizen te bouwen in het dorp Rossum, maar ze staan er nog steeds niet. Omdat de ontwikkelaar na zo’n vijf jaar voorzag dat zij voorlopig niet mochten bouwen, besloten ze voor een schadevergoeding te procederen.

Spaarpot bijna leeg

Bij de rechtbank heeft de gemeente onvoldoende aangetoond waarom zij zo gehandeld heeft. Ook heeft de gemeente volgens de rechter te weinig actie ondernomen om het plan opnieuw leven in te blazen. De miljoenen worden uiteindelijk betaald uit de spaarpot van de gemeente, die daardoor wel bijna leeg is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!