Spoorwegovergangen Kleuverspad en Groot Heinenweg in Aalten worden afgesloten

AALTEN - De onbewaakte spoorwegovergangen op het Kleuverspad en de Groot Heinenweg in Aalten worden uit veiligheidsoverwegingen gesloten.Bij de eerste overweg komt een alternatieve route en bij de laatste heeft ProRail grond aangekocht, zodat de boer iets verderop voor de bedrijfsvoering niet meer afhankelijk is van de overweg.

De laatste spoorwegovergang, op de Groot Heinenweg, wordt veel gebruikt door recreatieve wandelaars. Zij moeten omlopen via een niet-officiële route op aanliggende gronden, hetgeen door de grondeigenaren wordt gedoogd. De omloopafstand is zo'n 250 meter. De spoorwegovergang wordt aan de openbaarheid onttrokken.

Alternatieve route

Bij het Kleuverspad komt er een alternatieve route richting de spoorwegovergang op de Buninkdijk, iets verderop. De nieuwe parallelweg komt daar uit en linksaf over de overgang kunnen wandelaars via een wandelpad weer naar het Kleuverspad. Automobilisten komen via de Buninkdijk uit bij het begin van Kleuverspad.

Goede oplossing

Voor de maatregelen bij het Kleuverspad was een groot draagvlak. 'Het gaat om de veiligheid, dat is het meest belangrijk', zegt buurtbewoner Gerard te Hennepe. 'Die veiligheid maakt eventuele persoonlijke bezwaren ondergeschikt. Er komt een goede oplossing.' 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: