Flyeren op kerstmarkt voor behoud bibliotheek Scherpenzeel

SCHERPENZEEL - Er zijn plannen om de subsidie van de bibliotheek in Scherpenzeel te halveren met 100.000 euro. Inwoners van het dorp verzamelden vanavond op de kerstmarkt handtekeningen om het kersverse gemeentebestuur te overtuigen de bezuiniging te schrappen.

Een meerderheid van de gemeenteraad van Scherpenzeel wil een zelfstandige gemeente blijven. Om de hoge kosten van zelfstandigheid te betalen moet de raad in de toekomst de belastingen verhogen én wil het bezuinigen op onder andere de bibliotheek.

Het dorp heeft nu nog een volwaardige bibliotheek met activiteiten voor jong én oud. De grootste partij in de gemeenteraad, Gemeentebelangen Scherpenzeel, stelt voor om de bibliotheek te veranderen in een steunpunt: een plek waar mensen boeken kunnen afhalen die ze online gereserveerd hebben. 

Veel inwoners van het dorp zijn het daar niet mee eens. Annet van Riel, raadscommisielid van het progressieve PRO Scherpenzeel is daarom een petitie begonnen. Die was voorafgaand aan de actie op de kerstmarkt al zo'n 400 keer getekend.

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Scherpenzeel Scherpenzeel Nieuws
Deel dit artikel: