Start verhuur sociale huurwoningen De Dijkjes Elburg

ELBURG - Vanaf 30 december start Omnia Wonen met de verhuur van 39 nul op de meter-woningen (NOM) in de nieuwe woonwijk De Dijkjes in de gemeente Elburg. In totaal komen er 90 sociale huurwoningen in De Dijkjes. Daarvan zijn er nu 39 woningen in aanbouw. Omnia Wonen verwacht dat eind 2020/begin 2021 alle sociale huurwoningen in de nieuwe woonwijk klaar zijn.

Duurzaam en betaalbaar
De huurwoningen die Omnia Wonen aanbiedt zijn zeer energiezuinig. Directeur-bestuurder Monique Govers vertelt enthousiast: 'Zonnepanelen op het dak van deze woningen wekken gemiddeld evenveel energie op als dat er verbruikt wordt voor verwarming, warm water en een gemiddeld huishoudelijk verbruik. De woningen hebben geen gasaansluiting en maken geen gebruik van andere fossiele brandstoffen. Bij gemiddeld gebruik hebben huurders in de toekomst geen last meer van stijgende energieprijzen. Dat maakt dat wonen in de toekomst voor huurders betaalbaar blijft.'

Huurprijzen en oplevering
De huurprijzen variëren per type woning. De huurprijzen en plattegronden staan vanaf 30 december op de website www.hurennoordveluwe.nl. Omnia Wonen levert de woningen per bouwblok op. De woningcorporatie verwacht dat het eerste bouwblok  in het eerste kwartaal 2020 klaar is. De oplevering van het laatste blok staat gepland voor  het tweede kwartaal 2020.

Woningtoewijzing
Omnia Wonen wijst de huurwoningen toe volgens de regels van de regionale woonruimteverdeling. Bij een gedeelte van de woningen hebben huurders van Omnia Wonen en Uwoon die een huurwoning in de gemeente Elburg achterlaten voorrang. Daarnaast worden een aantal woningen verloot.

Reageren op een woning kan vanaf 30 december via de website hurennoordveluwe.nl.

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Elburg Lokale Omroep Elburg Nieuws
Deel dit artikel: