580 zonnepanelen voor MFC Aperloo in 't Harde

HET HARDE - Goed nieuws voor liefhebbers van zonnestroom in ’t Harde. De Stichting Gemeenschapscentra Elburg (SGE) wil op het MFC Aperloo maar liefst 580 zonnepanelen aanleggen. Voor de financiering heeft de stichting het college verzocht om een geldlening beschikbaar te stellen. Het college wil hieraan meewerken en stelt de gemeenteraad voor om een lening aan de SGE van € 200.000 vast te stellen. Deze lening krijgt een aflossingstermijn van 15 jaar.

Wethouder Arjan Klein is blij met deze nieuwe aanwinst voor duurzame energie: 'Ik vind het een heel goed initiatief. Prima om hiervoor het grote vlakke dak te gebruiken van het MFC Aperloo. Opnieuw een grote zonnecentrale in onze gemeente. Deze levert ongeveer 176.000 kwh per jaar. Dat is ruim voldoende voor de eigen stroombehoefte van het MFC, die is nl. 160.000 kwh per jaar. Daarmee maken we een mooie stap in het proces onze gemeente te verduurzamen.'

Nu het college akkoord is met de aanvraag kan het voorstel voor de lening door naar de gemeenteraad. Die moet dit bedrag vaststellen aangezien het gaat om een extra lening die niet onder de vastgestelde regelingen valt. De verwachting is dat de raad dit voorstel behandelt in de vergadering van 20 januari 2020.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Elburg Lokale Omroep Elburg Nieuws
Deel dit artikel: