Zes mannen opgepakt in grote witwaszaak rond Arnhemse kapperszaak

ARNHEM - In een groot witwasonderzoek zijn donderdag een 19-jarige en 20-jarige man uit Arnhem aangehouden. De politie kwam de verdachten op het spoor na een ongeval in 2018, waarbij de politie bijna 10.000 euro aan contant geld vond.

De politie hield donderdag in dezelfde zaak ook vier mannen uit Deventer aan. Vijf mannen zijn vermoedelijk als 'geldezel' gebruikt door een 20-jarige exploitant van een kapperszaak uit Arnhem, die hoofdverdachte is in de witwaszaak.

Bankpassen voor geldezels

De hoofdverdachte heeft de andere vijf vermoedelijk gebruik om criminele geldstromen te verhullen. Door meerdere bankrekeningen te gebruiken, proberen witwassers uit handen van de opsporingsdiensten te blijven.

De woning en kapperszaak van de hoofdverdachte zijn in juni 2019 onderzocht. Daarbij trof de politie cocaïne en verschillende bankpassen aan. Deze passen zijn vermoedelijk gebruikt voor de witwasconstructie.

1 miljoen

De politie heeft nu dus vijf van deze 'geldezels' en de hoofdverdachte aangehouden. Vermoedelijk komt het totaal aan weggesluisd geld neer op bijna 1 miljoen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Politie Nieuws
Deel dit artikel: