Leraren krijgen er geld bij, maar staking gaat door

DEN HAAG - De bonden en werkgevers in het basisonderwijs hebben een cao-akkoord bereikt. De eerder aangekondigde tweedaagse staking op donderdag 30 en vrijdag 31 januari gaat volgens de Algemene Onderwijsbond (Aob) echter 'absoluut door'.

Volgens de AOb krijgt al het onderwijspersoneel vanaf januari een loonsverhoging van 4,5 procent en een bonus. De bonus bedraagt 875 euro bij een voltijdbaan. De rest ontvangt de bonus naar rato. Ook krijgt het personeel een eenmalige nabetaling in februari, die neerkomt op een derde van het maandloon in januari 2020 bij een voltijdbaan.

In de nieuwe cao is er ook speciale aandacht voor schooldirecteuren en de onderwijsondersteuners. Zo is er een nieuwe functiebeschrijving gemaakt 'die recht doet aan de taken die complexer zijn geworden en erbij zijn gekomen'.

'Structurele investeringen nodig'

De onderwijsbond gaat het onderhandelaarsakkoord voorleggen aan zijn leden. De staking gaat volgens de bond door omdat er 'nog steeds structurele investeringen nodig zijn om de loonkloof met het voortgezet onderwijs te dichten'.

Vorige maand bleven ruim 4300 scholen een hele dag dicht vanwege een landelijke onderwijsstaking. In Arnhem vond een manifestatie plaats van de AOb met honderden leraren.

Zie ook: Scholen dicht om lerarenstaking, honderden leraren bij manifestatie in Arnhem

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: