Jongens ontsnappen uit jeugdinstelling en verschansen zich in scoutinggebouw

OMMEREN - In Ommeren (gemeente Buren) zijn maandag twee jongens aangehouden die waren ontsnapt uit een jeugdinstelling. De een kon snel in de boeien worden geslagen, maar de ander wist te ontkomen en kon uiteindelijk dankzij een alerte getuige worden opgepakt. Dat meldt de politie woensdag.

De politie kwam de jongens van 17 op het spoor na een melding van een inbraak in het scoutinggebouw aan de Hogestraat. Agenten zagen de twee daarna lopen langs de provinciale weg in Ommeren. Ze renden weg toen ze de politie zagen.

Politiehelikopter

Na een achtervolging te voet kon een van hen worden aangehouden. Om de andere verdachte niet te laten ontkomen, werd het gebied afgezet door meerdere eenheden. Ook werd een politiehelikopter ingezet en Burgernet ingeschakeld.

Een alerte getuige zag later de tweede verdachte staan en belde de politie. Die hield hem aan. Beide jongens zijn daarna overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat beiden waren ontsnapt uit een jeugdinstelling en het scoutinggebouw gebruikten als slaapplaats.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Buren Politie Nieuws
Deel dit artikel: