Nieuws

Brandstichter Tongerense Heide in Emst moet de cel in

Een 58-jarige man uit Emst is woensdag veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf voor brandstichting. Hij stak op 13 mei van dit jaar een stuk van de Tongerense Heide bij Emst in brand. Daarbij ging een oppervlakte van zo'n vijftien voetbalvelden verloren. Er is veel schade aan flora en fauna aangericht. © Stefan Verkerk / News United
EMST - Een 58-jarige man uit Emst is woensdag veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf voor brandstichting. Hij stak op 13 mei van dit jaar een stuk van de Tongerense Heide bij Emst in brand. Daarbij ging een oppervlakte van zo'n vijftien voetbalvelden verloren. Er is veel schade aan flora en fauna aangericht.
Agenten hielden de man op de dag van de brandstichting aan. Oplettende getuigen zagen een deel van de kentekenplaat van de scooter waarop de man wegreed en schreven die in het zand. Niet veel later slaagden agenten erin de man aan te houden. 
De man ontkende de brandstichting twee weken geleden in de rechtbank. Hij zei die bewuste dag niet op de hei te zijn geweest. Hij zou boodschappen hebben gedaan, getankt en daarna een biertje zijn gaan drinken onder een eikenboom. 
De tekst gaat verder onder de video
Brandstichter Tongerense Heide in Emst moet de cel in
De rechter denkt daar anders over. Ook is volgens de rechtbank bewezen dat er sprake was van levensgevaar voor personen. In het gebied van de brand staat een woning waar de bewoner op dat moment aanwezig was. Daarnaast heeft de man zich verzet bij zijn aanhouding.
Het Geldersch Landschap denkt dat het zo'n zes jaar duurt voor de natuur weer helemaal is hersteld. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden vier jaar cel tegen de man.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!