Nieuws

'Onderschat probleem met lachgas niet', Marcouch nodigt Tweede Kamer uit in Arnhem

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch nodigt de Tweede Kamer uit om in Arnhem te komen kijken hoe het verbod op lachgas uitpakt. Hij is namelijk niet blij dat de Tweede Kamer er vooralsnog niets voor voelt om het gas te verbieden. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch nodigt de Tweede Kamer uit om in Arnhem te komen kijken hoe het verbod op lachgas uitpakt. Hij is namelijk niet blij dat de Tweede Kamer er vooralsnog niets voor voelt om het gas te verbieden.
De burgemeester laat dinsdagavond op zijn Twitteracount weten dat Den Haag het 'snelgroeiende en ernstige probleem van lachgas' niet moet onderschatten. Hij hoopt dat de Kamer een verbod op lachgas als roesmiddel instelt.
In Arnhem geldt sinds begin november een verbod op lachgas. De gemeente gebruikt daarvoor de milieuwet, die verbiedt dat iemand willens en wetens producten verkoopt die een ander in gevaar kunnen brengen. Sinds het verbod zijn al acht horecaondernemers die gas verkochten aangepakt. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!